preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > O školi  > Erasmus+

Diseminacija projekta Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II

Autor: Kristinka Lemaić, 3. 12. 2019.

Diseminacija obuhvaća mjere za postizanje vidljivosti projekta pa ju pojednostavljeno možemo zvati projektnim marketingom. U projektima financiranim iz EU fondova važna je iz nekoliko razloga:

 • Povećanje vidljivosti projekata.
 • Dijeljenje rezultata projekata s onima koje zanimaju slične teme.
 • Razvijanje novih ideja.
 • Pronalaženje partnera za buduće projekte.

Europska komisija od početka programa Erasmus+ naglašava važnost diseminacije i korištenja rezultata kao važnih kriterija uspješnosti projekata, njihove održivosti te opravdanosti ulaganja sredstava Europske unije. Gdje su sve, osim na mrežnoj stranici ISŠ-a, objavljene vijesti o projektu COVET „Competitive VET  for learners and teachers“, pogledajte klikom na "više".

Vijest o mobilnosti učenika ISŠ-a na Maltu, osim na mrežnoj stranici Škole, objavljena je i na:

Portalu za škole http://www.skole.hr/aktualno/vijesti-iz-skola?news_hk=5677&news_id=20426&fbclid=IwAR0SIiBPL6mSQmaPFpP0RTxcRVtFs_dDv4tN3SwbsuezN4GLkUroz8PNl6M#mod_news 

Školskom portalu https://www.skolskiportal.hr/clanak/12640-maltesko-erasmusovo-iskustvo-zagrebackih-srednjoskolaca/ kao i na službenim Facebook stranicama ISŠ-a i CARNET-ovog Portala za škole.

Vijest o mobilnosti učenika na Maltu, u okviru Erasmus+ projekta, objavljena je i na mrežnoj stranici Obrtničke komore Zagreb http://www.okz.hr/node/787518.

O Erasmus+ mobilnosti učenika Industrijske strojarske škole bilo je govora i na radio Sljemenu https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/ep/poduzetnici-buducnosti/332563/?fbclid=IwAR0ErQeqHIzP_6Tsinq11Uju4JhOuB6LEbmdLjMCMpBXU0HmopKJx4PZ9f8

Vijest o malteškom iskustvu učenika ISŠ-a objavljena je i u 12. broju časopisa HUPEzine Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika što možete vidjeti u prilogu.

O slovenskom Erasmus+ iskustvu učenika ISŠ-a, objavljen je članak na mrežnoj stranici Obrtničke komore Zagreb http://www.okz.hr/novosti/slovensko-erasmus-iskustvo-u%C4%8Denika-zagreba%C4%8Dke-industrijske-strojarske-%C5%A1kole , na Portalu za škole http://skole.hr/aktualno/vijesti-iz-skola?news_id=20774 te na Školskom portalu https://www.skolskiportal.hr/clanak/12986-slovensko-iskustvo-od-velike-koristi/

U travanjskom broju 2020. godine u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake Pogled kroz prozor objavljen je još jedan članak o malteškom Erasmus+ iskustvu učenika Industrijske strojarske škole  https://pogledkrozprozor.wordpress.com/2020/04/30/malteko-erasmus-iskustvo-ucenika-zagrebacke-industrijske-strojarske-kole/

Vijest o mobilnosti učenika u Sloveniju objavljena je, u ožujku 2020. godine, u tiskanom izdaju Školskog lista što možete vidjeti u prilogu.

O mobilnosti učenika ISŠ-a u Sloveniju moglo se čitati i u digitalnom izdanju Obrtničkog lista, glasila Obrtničke komore Zagreb za svibanj i lipanj 2020. godinu. https://issuu.com/tajnistvo-okz/docs/obrtni_ki_list?fr=sYzFhZDEzOTYzNzY&fbclid=IwAR3ioGbNfpBiatf3FwwduUFFWdgytz9nHTPoe9_t6Nn3nla2kR3Yk6Smcxs
Priloženi dokumenti:
Hupezine_12.pdf (3.01 MB)
Skolske_novine,_ozujak_2020._ISS.jpg (348.51 KB)
Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi  projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+. Projekt pod nazivom  Competitive VET  for learners and teachers  predviđa obavljanje dvotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Francuskoj (Tulus) i Irskoj (Dublin).  Mobilnost je namijenjena učenicima u  zanimanju CNC operater, automehaničar i tehnički crtač. Zanimanja po državama:

1. Francuska  (16 dana,  8 učenika):

 • CNC operateri

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

2. Irska (10 učenika):

 • pet automehaničara
 • pet tehničkih crtača

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019. kada će se početi i zaprimati prijave učenika. Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

 • prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)
 • vladanje
 • znanje engleskog jezika
 • poznavanje i razumijevanje struke
 • vježbe i praktična nastava u školi
 • praktična nastava izvan škole
 • motivacija

Učenici čije je vladanje vrednovano kao „loše“, učenici koji imaju izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomenu pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu. Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika kao i raspoloživom broju mjesta za pojedinu državu mobilnosti. Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. troškovi će se pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5191266
Ovaj mjesec: 2940
Ovaj tjedan: 806
Danas: 8
 
 
 
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 > O školi  > Erasmus+
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / www.ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju