preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > O školi  > Erasmus+

TCA (Transnational cooperation activity) seminar s temom: “Erasmus+ povećava zapošljivost i promiče suradnju sa svijetom rada”

Autor: Katarina Knežević, 19. 9. 2019.

TCA (Transnational cooperation activity) seminar s temom: “Erasmus+ povećava zapošljivost i promiče suradnju sa svijetom rada” održan je u Latviji (Jurmala) 9. i 10. rujna 2019. godine u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU. Domaćin seminara bio je Erasmus + nacionalni centar podrške u Latviji. S još tri nastavnice iz Republike Hrvatske, odabrane prema vrednovanju njihovih prijava, sudjelovala je i nastavnica strojarske skupine nastavnih predmeta naše Škole Katarina Knežević. Polaznici su na seminaru razmjenjivali iskustva izlaganjem primjere dobre prakse te pregledom kroz opće obrazovanje, strukovno obrazovanje, obrazovanje odraslih i visoko školstvo predstavili mogućnosti koje se otvaraju nakon korištenja Erasmus+ mobilnosti.

Edukacije koje pruža Earasmus+ neophodan su način pripremanja učenika i nastavnika za cjeloživotno učenje uvođenjem međunarodnih projekata u nastavni proces kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti učenika. Sudjelovala su 82 sudionika iz deset zemalja (Velike Britanija, Malta, Danska, Slovačka, Njemačka, Hrvatska, Finska, Latvija, Letonija i Poljska).

Održana su predavanja i radionice na kojima su sudionicima predstavljeni realizirani projekti, najava za nove projekate i financiranje novih projekata, suradnja s uspješnim međunarodnim kompanijama, konkurentnost na tržištu rada i dr. Osim pripreme za Erasmus + suradnju, sudionici su učili i kako pronaći najbolje partnere iz područja strukovnog obrazovanja te kako iskoristiti sve mogućnosti koje pruža Erasmus + agencija. Na tematskom seminaru sudionici imaju mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći Erasmus+ agenciju. Svi sudionici razmijenili su kontakte kako bi što jednostavnije mogli pristupiti kreiranju i razmjeni projektnih ideja. 

 
Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi  projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+. Projekt pod nazivom  Competitive VET  for learners and teachers  predviđa obavljanje dvotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Francuskoj (Tulus) i Irskoj (Dublin).  Mobilnost je namijenjena učenicima u  zanimanju CNC operater, automehaničar i tehnički crtač. Zanimanja po državama:

1. Francuska  (16 dana,  8 učenika):

  • CNC operateri

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

2. Irska (10 učenika):

  • pet automehaničara
  • pet tehničkih crtača

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019. kada će se početi i zaprimati prijave učenika. Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

  • prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)
  • vladanje
  • znanje engleskog jezika
  • poznavanje i razumijevanje struke
  • vježbe i praktična nastava u školi
  • praktična nastava izvan škole
  • motivacija

Učenici čije je vladanje vrednovano kao „loše“, učenici koji imaju izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomenu pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu. Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika kao i raspoloživom broju mjesta za pojedinu državu mobilnosti. Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. troškovi će se pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5191267
Ovaj mjesec: 2941
Ovaj tjedan: 807
Danas: 9
 
 
 
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 > O školi  > Erasmus+
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / www.ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju