preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > O školi  > Erasmus+

Završni sastanak za roditelje učenika sudionika Erasmus+ mobilnosti

Autor: Meri Ružević, 11. 3. 2019.

U četvrtak 28. ožujka 2019. godine održan je završni sastanak za roditelje učenika sudionika Erasmus+ projekta COVET „Competitive VET  for learners and teachers“ u kojem je ukupno sudjelovalo 18 učenika. Roditeljskom sastanku prisustvovala je većina učenika sudionika projekta zajedno s njihovim roditeljima. Nakon uvodnog osvrta ravnatelja prof. Pavlinića, na uspješnu provedbu projekta osvrnula se i koordinatorica projekta nastavnica Meri Ružević. Nastavnica Katarina Knežević izlagala je o mobilnosti učenika u zanimanju CNC operater u Francusku dok je nastavnik Mate Sabol izlagao o mobilnosti učenika u zanimanju automehaničar i tehnički crtač u Irsku. Nastavnica Iva Bojčić i voditeljica Praktične nastave Kristinka Lemaić pobrinule su se da roditelji daju svoje usmeno viđenje provedbe projekta, a 14-ero roditelja ispunilo je i upitnik o vrednovanju čije rezultate možete vidjeti klikom na „više“. Zahvaljujemo roditeljima na doista izvrsnim ocjenama, korisnim prijedlozima i sugestijama, a ponajviše na povjerenju koje su nam ukazali ne samo sudjelovanjem njihove djece u Erasmus+ mobilnosti, već i odabirom Industrijske strojarske škole kao škole koja će njihovoj djeci omogućiti strukovnu kvalifikaciju za uspješan ulazak u svijet rada.
Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi  projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+. Projekt pod nazivom  Competitive VET  for learners and teachers  predviđa obavljanje dvotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Francuskoj (Tulus) i Irskoj (Dublin).  Mobilnost je namijenjena učenicima u  zanimanju CNC operater, automehaničar i tehnički crtač. Zanimanja po državama:

1. Francuska  (16 dana,  8 učenika):

  • CNC operateri

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

2. Irska (10 učenika):

  • pet automehaničara
  • pet tehničkih crtača

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019. kada će se početi i zaprimati prijave učenika. Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

  • prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)
  • vladanje
  • znanje engleskog jezika
  • poznavanje i razumijevanje struke
  • vježbe i praktična nastava u školi
  • praktična nastava izvan škole
  • motivacija

Učenici čije je vladanje vrednovano kao „loše“, učenici koji imaju izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomenu pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu. Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika kao i raspoloživom broju mjesta za pojedinu državu mobilnosti. Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. troškovi će se pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5191268
Ovaj mjesec: 2942
Ovaj tjedan: 808
Danas: 10
 
 
 
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 > O školi  > Erasmus+
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / www.ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju