preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest učenicima trećih razreda o mogućnosti studiranja na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 12. 6. 2017.

Obavještavamo učenike trećih razreda, koji žele nastaviti školovanje i studiranje, da će u sljedećoj akademskoj godini 2017./2018. na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu moći upisati izvanredni preddiplomski stručni studij strojarstva. Studij u trajanju od tri akademske godine se plaća, za njega nije potrebna državna matura, a natječaj za upis studenata će biti objavljen krajem lipnja i bit će otvoren sve do kraja kolovoza 2017. godine. U natječaju ćete biti upoznati s upisnim kvotama za taj izvanredni studij te o uvjetima prijava i kriterijima upisa. Također ćemo na ovim web stranicama objaviti poveznicu na natječaj. U nastavku možete pogledati detalje vezane za ovaj studij (ciljevi, organizacija, usmjerenja) preuzete sa stranica TVZ-a.

Osnovni cilj Izvanrednog preddiplomskog stručnog studija strojarstva je obrazovanje inženjera strojarstva za samostalno obavljanje poslova projektiranja, konstruiranja, ispitivanja, vođenja i održavanja strojarskih uređaja i postrojenja.

Studij je organiziran na način da omogućuje studentima koji su zaposleni pohađanje nastave u poslijepodnevnim satima tijekom radnog tjedna. Studenti koji su u mogućnosti mogu se priključiti i grupama studenata redovnog studija mehatronike, na kojem se nastava odvija tijekom cijelog dana.

Završeni inženjeri strojarstva mogu osigurati uspješno funkcioniranje i ostvarenja ciljeva proizvodnih procesa, a to podrazumijeva brigu nad tehnologijom, opremom i proizvodima na mjestu njihova korištenja, od osnivanja tih proizvoda do recikliranja uništenjem, iskorištenjem materijala ili regeneracijom i povratkom u funkciju. Inženjer strojarstva može prepoznati tehničke i organizacijske probleme u proizvodnji i eksploataciji strojarskih proizvoda te predlagati načine i provoditi njihovo otklanjanje. Širinom svog temeljnog i stručnog obrazovanja inženjer strojarstva je sposoban kontinuirano pratiti najnovija tehnička, tehnološka i informatička dostignuća, usmjeren je cjeloživotnom stručnom usavršavanju. Tijekom studija studentima su na raspolaganju dobro opremljeni računalni i specijalizirani laboratoriji s modernom opremom i programskim alatima. To budućim inženjerima strojarstva omogućuje stjecanje znanja i vještina s kojima će biti konkurentni na tržištu rada. U završnom dijelu studija studenti se potiču na kreativan rad i inovativna rješenja s najnovijom opremom, komponentama i tehnologijama. Kroz stručnu praksu, semestralni projekt i završni rad nastoje se obuhvatiti znanja i vještine stečene kroz studij iz područja strojarstva, te kao rezultat završnog rada isporučiti gotov prototip funkcionalnog dijela ili cjelovitog proizvoda

Preddiplomski stručni studij strojarstva ima četiri usmjerenja:

  • Proizvodnja
  • Konstrukcije
  • Mehatronika
  • Termotehničko inženjerstvo

Smjer Proizvodnja orijentiran je na procese organizacije i održavanja proizvodnje. Studenti se  osposobljavaju  za izradu  tehničke, tehnološke  i ostale dokumentacije vezane za realizaciju proizvodnog naloga te su u mogućnosti  primijeniti, organizirati i provoditi postupke održavanja strojarskih konstrukcija, komponenti i postrojenja.

Smjer Konstrukcije orijentiran je na stjecanje  kako teorijskih tako i praktičkih znanja potrebnih za statičku i dinamičku analizu i sintezu mehaničkih konstrukcija, analizu naprezanja i konstrukcijsko oblikovanje komponenata.

Smjer Mehatronika obrazuje studente za samostalan rad za poslove kod kojih je neophodno poznavanje strojarskih, elektrotehničkih te računalnih i informacijskih tehnologija, stoga su pripremljeni za  rad u odjelima pripreme proizvodnje i održavanja mehatroničkih i sličnih elemenata i uređaja kao i za unaprjeđenje i uvođenje automatizacije u proizvodnju.

Smjer Termotehničko inženjerstvo  obrazuje studente u području  konstruiranja ili analiziranja jednostavnijih  toplinskih  sustava, objedinjujući znanja iz mehanike, termodinamike, znanosti o materijalima, mjerenja i kontrole primjenjujući suvremene inženjerske alate i vodeći računa o utjecaju termotehničkih sustava na okoliš.

(preuzeto sa stranica Tehničkog veleučilišta Zagreb: http://www2.tvz.hr/izvanredni-preddiplomski-strucni-studij-strojarstva/ ) 
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za većinu predmeta.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko ste zadovoljni opremljenošću prostora naše škole?


 

 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 4952669
Ovaj mjesec: 2924
Ovaj tjedan: 628
Danas: 5
 

 

 
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
INFORMACIJE ZA RODITELJE
13.10.2016. 08:32
Raspored informativnih razgovora za školsku godinu 2016./2017.
Poštovani roditelji, u prilogu se nalazi raspored informacija za ovu školsku godinu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
NATJECANJA
04.05.2017. 09:05
Državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater
Obrtna tehnička škola u Splitu bila je 2. i 3. svibnja 2017. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih škola za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Na Natjecanju je sudjelovalo ukupno jedanaest strukovnih škola Republike Hrvatske. Učenici 3.d razreda naše Škole Ivan Lukić i Petar Tadić osvojili su iznimno uspješno 4. mjesto . Ivan i Petar natjecali su se u zanimanju učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar . Učenici 3.e razreda Marin Perić i Kristijan Sedić predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Marin i Kristijan su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili 7. mjesto. Težište strukovnih škola je učenje temeljeno na radu pa tako praktični dio natjecanja razumijeva veći udio bodova u ukupnom poretku i zato posebne pohvale, za izvrsne rezultate i sam plasman na Državno natjecanje naših učenika, zaslužuje dvostruki mentor praktičnog dijela natjecanja Slaven Kuhar. Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

27.02.2017. 11:19
Rezultati međužupanijskog natjecanja učenika instalatera grijanja i klimatizacije i vodoinstalatera
U petak 24. veljače 2017. godine je u našoj školi održano međužupanijsko natjecanje učenika instalatera grijanja i klimatizacije te vodoinstalatera . Natjecanje je proteklo u veoma ugodnom okruženju i odličnoj natjecateljskoj atmosferi, što je nama organizatorima bila osobita čast i zadovoljstvo.  Na kraju natjecanja podijeljene su nagrade najboljima i priznanja svim natjecateljima i njihovim mentorima. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 11 škola iz 9 hrvatskih županija. U kategoriji  instalatera grijanja i klimatizacije   prvo mjesto su osvojili učenici  Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb: Danijel Požarić i Mihael Šoštarić,  drugo mjesto su osvojili učenici naše škole Marin Perić i Kristijan Sedić ,  a treći su bili  Mateo Mlinarić i Matej Podolski iz Obrtničke škole Koprivnica. U kategoriji   vodoinstalatera   prvo mjesto su osvojili Petar Tadić i Ivan Lukić  iz naše Industrijske strojarske škole, drugi su bili  Rajan Gašparini  i Toni Levak iz Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj  a  treći Lucijan Božanić i Denis Popović iz  Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb. Iskreno č estitamo svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju, a osobito najboljim natjecateljima.  Među priloženim dokumentima možete pogledati cjelokupne  rezultate natjecanja, fotografije s natjecanja  te   Glasnik natjecanja s fotografijama . Na sljedećoj poveznici se nalazi  film s natjecanja , odličan uradak učenika naše škole  Dominika Brlečića  iz 3.c razreda, koji je u stilu pravog profesionalca snimio i montirao cijeli video:  https://www.youtube.com/watch?v=41SmX1a934I   Ovdje također možete pogledati  Prilog o natjecanju u našoj školi koji je emitiran u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT 1.

 
VIJESTI - NASLOVNICA
14.06.2017. 10:52
PRIJAVE I UPISI U PRVI RAZRED u školskoj godini 2017./2018.
Dragi učenici osmih razreda, poštovani roditelji! U nastavku pod više možete pogledati koje programe mogu učenici upisati u prvi razred  šk. g. 2017./2018. u našoj školi te koju posebnu dokumentaciju trebaju donijeti prigodom upisa (Ugovor o naukovanju, Liječnička svjedodžba, Potvrda liječnika) i za koja zanimanja. DOSTAVA DOKUMENTACIJE U SREDNJU ŠKOLU JE  13. i 14. SRPNJA 2017. OD 8.00 DO 16.00 SATI  

12.06.2017. 12:54
Obavijest učenicima trećih razreda o mogućnosti studiranja na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu
Obavještavamo učenike trećih razreda, koji žele nastaviti školovanje i studiranje, da će u sljedećoj akademskoj godini 2017./2018. na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu moći upisati izvanredni preddiplomski stručni studij strojarstva. Studij u trajanju od tri akademske godine se plaća, za njega nije potrebna državna matura, a natječaj za upis studenata će biti objavljen krajem lipnja i bit će otvoren sve do kraja kolovoza 2017. godine. U natječaju ćete biti upoznati s upisnim kvotama za taj izvanredni studij te o uvjetima prijava i kriterijima upisa. Također ćemo na ovim web stranicama objaviti poveznicu na natječaj. U nastavku možete pogledati detalje vezane za ovaj studij (ciljevi, organizacija, usmjerenja) preuzete sa stranica TVZ-a.

07.06.2017. 10:55
ZAKLJUČIVANJE OCJENE IZ PRAKTIČNE NASTAVE
Učenici koji preko ljetnih praznika polaze praktičnu nastavu kod poslodavca donose mapu praktične nastave u školu na uvid voditelju praktične nastave 21. kolovoza 2017. prema sljedećem rasporedu;  voditeljica Kristinka Lemaić I.c – 8.30   voditelj Mirko Dumbović I.a – 8.30 I.b – 9.30 II.a – 10.30 II.b – 11.30 voditelj Mirko Jukić I.e – 8.30 I.f – 9.30 II.e – 10.30 II.f – 11.30

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / www.ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju